Vietin tuossa Vappuna syntymäpäiviä ja tuli kokeiltua pari erintyyppistä kakkua. Kokeilin Minttuhyydyke-kakkua ja Juustokakkua. Tälläisiä niistä tuli.

pohja:

250 g mintunmakuisia Domino-keksejä

100 g voita

täyte:

6 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

3 rkl minttulikööriä

8 liivatelehteä

100 g minttusuklaata

koristelu:

valkoista ja tummaa suklaata

Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.

Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.

Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.

Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, ja jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita hieman vihreää elintarvikeväriä.

Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Koristele kakku tummalla ja vaalealla suklaalla, voit sulattaa suklaata ja vuolla siitä paloja.

 

 

15 palaa

 

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

100 g sulatettua voita

Täyte:

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

200 g Sitruunarahkaa

150 g crème fraîchea

1 1/3 dl sokeria

4 kananmunaa

2 tl vanilja-aromia

 

 Murenna keksit. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimuruseos voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 senttiä) pohjalle. Nosta vuoka kylmään odottamaan.

Sekoita tuorejuusto, rahka, crème fraîche, sokeri ja vanilja-aromi kulhossa. Riko munat yksitellen täytteeseen. Sekoita vatkaimella tasaiseksi.

Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Nosta jäähtynyt kakku kylmään, ja anna sen jähmettyä 4–6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.