Halusin kokeilla jotain erilaista piirakkaa. Teinpäs uudesta leivontakirjastani tälläistä limepiirakkaa :) tein pienempään vuokaan mitä suositeltiin, joten sain tehtyä kaksi pientä piiraakaa.

SAM_2122-normal.jpg


SAM_2123-normal.jpg

10-12 hlö , 23 cm halkaisija vuoka

Pohja:

500g digestivekeksejä

200g suolatonta voita sulatettuna

Täyte:

8 munankeltuaista

2 tlk sokeroitua maitotiivistettä

5 limetin raastettua kuorta ja vastapuristettua mehua sekä ylimääräinen kuori koristeluun

Päälle:

4,5 dl Kermaa vähempikin riittää

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Valmista pohja. Sulata voi ja jauha keksit pineksi muruseksi. Sekoita sulannut voi ja keksimurut keskenään. Painele seos kämmenellä tai lusikan avulla tiiviisti piirakkavuoan pohjalle.

Paista piirakkapohjaa uunisa 20 min tai kunnes seon syvän ruskea ja kiinteä ja jätä jäähtymään. Laita uuni tämän jälkeen 150 asteelle.

Mittaa keltuaiset, maitotiiviste sekä limetin mehu ja kuori kulhoon. Sekoita vatkaimella kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Seos sakenee itsestään.

Kaada seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja paista piirakkaa uunissa 20-30 min. Täytteen tulee olla kiinteää, mutta keskeltä vielä hiukan pehmeää. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ja peitä se kannella ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi tai mielellään yöksi.

Vatkaa kerma ennen tarjoilua pehmeäksi vaahdoksi. Kerman voi myös värjätä elintarvikevärillä kuten itse värjäsin vihreällä. Levitä/Pursota kerma piirakan päälle ja koristele pienellä määrällä limetin kuorta ja kuten minä pilkoin karambolan siivuiksi piirakan päälle.