Äidille halusin tehdä hyydykekakun, joten päädyin punaherukkaan. Virhe oli vaan kiireellä tehdä joten kakku ei saanut tarpeeksi kauan vetäytyä ja lässähti hieman. Muuten kakku oli erittäin hyvää ja sai kehuja.

 

Keksipohja:

n. 90g digestivekeksejä

n. 30g sulaa rasvaa

 

Täyte:

1 prk  vaniljarahka

2 rkl  sokeria

70 g  valkosuklaata

2  liivatetta

1 rkl  vettä

1 dl vispikermaa ( itse käytin kerman sijasta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
 

Päälle:

Punaherukoita tai muita marjoja levitettynä pinnalle tai marjoista valutettuna mehuna.
 

Valmistus:

Hienonna keksit esim. muovipussissa. Sekoita sulanut rasva murun sekaan. Levitä seos leivinpaperilla pingoitettuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.10 min . Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa. Yhdistä rahkaan sokeri, sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja laita liivatteet veteen. Varmista että seos on tasaista. Kaada liivateseos rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kerma viimeisenä. Muista tarkistaa maku.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä n. 1 tunti.

Itse survoin punaherukoista mehun n. 2 dl verran. Tein hyytelön mehuun hyytelösokerilla. Levitin hyytelön kakun pinnalle ja laitoin hyytymään jääkaappiin. Anna kakun hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.

Pinnalle lisäsin koristeeksi valkoherukan marjoja.